2017: Proiect de mobilitate – Academia Tehnică Militară

Promotorul proiectului: Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” (ATM), București

Codul proiectului: EY-MPO-0067

Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” (ATM), o universitate politehnică din sistemul național de apărare, are relații internaționale cu peste 40 universități din țări UE prin programul Erasmus+. Sprijinul financiar SEE va asigura mai bine cadrul dezvoltării cooperărilor bilaterale dintre ATM și universități din Norvegia și Islanda. Mobilitățile de predare și de formare pentru personalul academic realizate vor conduce la îmbunătățirea cooperărilor internaționale dintre ATM și instituții din Norvegia și Islanda, incluzând mobilități de studenți și proiecte de cercetare științifică.

Principalele realizări ale proiectului vor fi:

  • creșterea numărului de mobilități de personal dintre ATM și universități din Norvegia și Islanda;
  • crearea de noi oportunități pentru dezvoltarea mobilităților bilaterale de studenți și participarea în comun la proiecte de cercetare științifică;
  • încurajarea unui număr mai mare de studenți și personal din ATM și din cadrul universităților partenere din Norvegia și Islanda să participe la activități internaționale;
  • prin participarea la mobilități internaționale, studenții și personalul își vor îmbunătăți abilitățile și competențele profesionale și transversale prin experimentarea unui nou mediu de învățare și predare.

Grupul țintă al proiectului este format din personal și studenți din ATM și din universități partenere din Norvegia și Islanda. Principalii parteneri în cadrul proiectului sunt Reykjavik University din Islanda și University College of Southeast din Norvegia. În cadrul proiectului se vor realize mobilități de personal în ambele sensuri: din ATM către Islanda și Norvegia, precum și din Islanda și Norvegia către ATM. Astfel, personalul de predare din Reykjavik University din Islanda și University College of Southeast din Norvegia va participa la mobilități de predare în ATM, iar personalul din ATM va participa la mobilități de formare în Reykjavik University din Islanda și în University College of Southeast din Norvegia.

Website

Persoană de contact – email: cristian.moldoveanu@mta.ro

Aptitudini

Postat pe

martie 9, 2020