Informații Generale

Operator Program

Despre

ANPCDEFP

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale (Agenția, AN) este o instituție publică subordonată Ministerului Educației Naționale, înființată prin Hotărârea de Guvern nr. 75/2005.

În 2007, Agenția a fost desemnată ca agenție de implementare a programelor Uniunii Europene: „Învăţare pe tot parcursul vietii” (LLP), „Tineret în acţiune”(YiA) şi Erasmus Mundus pentru perioada 2007 – 2013. Tot atunci, i-au fost adăugate și Centrul Național Europass, Unitatea Națională Eurydice și Rețeaua Eurodesk.
În 2013, Agenția a fost desemnată ca agenție de implementare a Programului Erasmus+ pentru perioada 2014-2020. În cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014, ea a devenit Operator de Program pentru Programul de Burse și Cooperare Inter-instituțională din domeniul educației superioare.
În 2016, Agenția a fost desemnată ca Operator de Program pentru Programul Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor (ESAYEP), finanțat prin Mecanismul Financiar al SEE 2014-2021.

“Transformarea României prin învățare este o datorie a instituției noastre, care necesită instrumente eficiente și sprijin semnificativ.
Suntem convinși că toate aceste programe vor genera schimbări structurale și instituționale notabile și transparente în sistemul românesc de educație și, chiar mai departe, în sistemele social și economic.
Suntem încrezători că transferul de inovație și bune practici va extinde interacțiunea cu instituții din diverse alte țări. Să sperăm că acesta va fi confirmat în timp de o schimbare structurală a mentalităților de abordare a educației, în toate aspectele acesteia. ”

Monica Calota, director 

Cine poate candida

Rezultatele selecţiei

 Conectează-te cu noi!

Mai multă informaţie, mai multă inspirație

Contact

ANPCDEFP, Splaiul Independenței, nr. 313,
Biblioteca Centrală a Universității "Politehnica" București,
etajul 1, Sector 6, 060042, București, România
(+4) 021.201.07.43

Materialele scrise, audio și video, inclusiv fotografiile de pe site-ul eea4edu.ro nu reprezintă poziţia Punctului Naţional de Contact (Ministerul Fondurilor Europene) sau a Biroului Mecanismului Financiar al Granturilor SEE. Instituţiile menţionate anterior nu pot fi făcute responsabile pentru utilizarea acestora. Orice preluare a materialelor scrise, audio și video, inclusiv a fotografiilor, se va face cu indicarea sursei: www.eea4edu.ro

Site-ul este optimizat pentru a fi parcurs cu Google Chrome.
Site-ul este optimizat pentru a fi  parcurs pe dispozitive mobile.