2017: Mobilitate SEE – UBB, Cluj-Napoca

Promotorul proiectului: Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca

Codul proiectului: EY-MPO-0045

Strategia internațională a Universității Babeș-Bolyai include extinderea cooperării cu universitățile europene, inclusiv cu Norvegia. Programul Erasmus+ facilitează creșterea numărului de mobilități între România și țările europene. Cu toate acestea, rezultatele obținute cu universitățile din Norvegia nu sunt foarte bune ținând seama de rezultatele obținute cu alte țări.

În primul an de implementare a granturilor SEE în România am reușit să trimitem 9 studenți outgoing. În ultimul an de implementare a granturilor din cadrul SEE, am avut 22 de studenți, 4 cadre didactice incoming și 4 mobilități outgoing.

În 2016/2017 am avut 400 de studenți incoming doar unul fiind din Norvegia. De asemenea, am avut 400 de cadre didactice incoming, dar niciunul din Norvegia. Au existat 360 mobilitati outgoing de predare si staff training, dar nici unul din Norvegia. Motivatia principala a acestor rezultate slabe este absenta fondurilor

 În acest proiect ne-am propus să realizăm mobilităţi ale studenților, respectiv a personalului academic dintre Universitatea Babeș-Bolyai și următoarele universități din Norvegia: Universitetet Bergen, Universitatea din Agder, Colegiul Universitar din Norvegia de Sud-Est, Colegiul Universitar Lillehammer, Universitatea din Oslo, Universitet I Tromso Norges Arktiske Universitet, Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie și Colegiul Universitar din Volda.

Provocări existente in proiect: restricția stabilită în proiect, întreruperea sprijinului financiar pentru mai mulți ani etc.

Sprijinul financiar va ajuta studenții și cadrele didactice din România să realizeze mobilități în Norvegia, mobilități pe care finanțarea Erasmus nu le poate acoperi în mod corespunzător. Pentru mobilitățile aduse în România, subvenția va fi un stimulent pentru organizarea mobilităților.

Am realizat că cooperarea va crește încet din cauza diferenței culturale care poate fi gestionată doar printr-un număr mare de activități comune.

Aptitudini

Postat pe

martie 9, 2020