În contextul actual de propagare a virusului Covid-19 și pentru siguranța dumneavoastră, OP vă recomandă să rămâneți în contact cu misiunile diplomatice ale României, din statele în care vă aflați:

Misiuni ale României în alte state

Începând cu 17 martie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a alocat o linie telefonică suplimentară ce poate fi apelată de cetățenii români din străinătate care se confruntă cu situații dificile, în vederea identificării de soluții pentru revenirea în țară: 004 021 431 2059

Mai multe detalii în comunicatul de presă al MAE.

Vă rugăm să tratați cu deplină responsabilitate decizia pe care o luați cu privire la rămânerea în țara în care vă aflați sau la întoarcerea în România. În situația în care decideți sau sunteți nevoiți să vă întoarceți, OP va analiza aplicarea cazului de forță majoră.

Pentru prevenirea extinderii infecției cu noul coronavirus Covid-19, mai multe state, printre care și România au instituit starea de urgență. În situația în care rămâneți temporar în țara gazdă a mobilității, vă recomandăm să respectați toate deciziile emise de autoritățile competente din țara respectivă.

Informați-vă numai din surse oficiale și respectați recomandările autorităților!

Ministerul Sănătății

Ministerul Afacerilor Interne, departamentul pentru situații de urgentă

Știri oficiale – informatii

Vă dorim sa rămâneți sănătoși!

Echipa OP