2019: Îmbunătățirea stagiilor de practică în domeniul mecanic auto (IMPAS)

Promotorul proiectului: Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret
Codul proiectului: 2019-EY-PCVET-0005
Parteneri: Aplicaproposta Lda – Bragamob, Braga, Portugal; EPB – Escola Profissional de BragaS. C. Service Auto VIV, Vicovu de Sus

Acest proiect s-a conturat din necesitatea revigorării învățământului profesional și tehnic siretean. Obiectivul principal este de îmbunătățire a stagiilor de practică pentru calificarea mecanic auto în scopul pregătirii forței de muncă conform standardelor de pregătire profesională pentru a spori oportunitățile de angajare a absolvenților de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă ” Siret. Proiectul a cuprins o vizita de studiu în Portugalia. Programul vizitei a oferit o experiența internațională prin vizitarea companiilor și instituțiilor locale în domeniu, capabile să ofere participanților exemple de bune practici pentru pregătirea practică a elevilor în domeniul mecanic auto. Participanții au vizitat instituțiile locale din domeniile mecanică auto (4 companii) și școli VET (2 școli), cu scopul de a-și îmbunătăți competențele profesionale prin observarea activităților de lucru la fața locului și schimbul de bune practici cu profesioniștii locali. La vizita de studiu au participat 9 persoane, 4 profesori VET, managerul unității, profesorul de engleză și 3 repezentanți ai agentului economic.
În urma desfășurării activităților proiectului elaboram CDL-uri , acorduri de formare si acorduri de parteneriat ca rezultate ale acestui proiect. Acordurile de formare vor fi folosite pe parcursul stagiilor de practică și cuprind sarcini clare pe zile pentru tot parcursul intruirii practice. Astfel va crește calitatea actului de instruire practică pe parcursul stagiilor.
Vom putea realizare pentru elevii noştri un mod cât mai atractiv de formare profesională în domeniul mecanic pentru calificarea mecanic auto, ştiind că acest domeniu este deosebit de dinamic ca progres tehnic şi tehnologic, ceea ce presupune o forţă de muncă competentă.

Webpage