2018: Integrarea proiectelor de cercetare cu activități didactice

Promotorul proiectului: Universitatea din Bucuresti

Codul proiectului: SEE-18-MOB-0065

Partener: Reykjavik University (IS)

 

Aplicațiile nanotehnologiei sunt în prezent parte din viața noastră de zi cu zi. Dezvoltarea continua a dizpozitivelor electronice, motivata de cererea de resurse de calcul și stocare din ce în ce mai performante, se bazează din ce în ce mai mult pe exploatarea efectelor cuantice la nanoscala. În acest domeniu, procesul educational trebuie sa țină pasul cu avansul rapid și de aceea este necesara dezvoltarea unor instrumente educationale adecvate în corespondenta directa cu avansul tehnologiei.

Obiectivul proiectului este imbunatatirea calitatii procesului educational în domeniul nanotehnologiilor, prin crearea unui cadru inovativ, care aduce posibilitatea unei colaborari intre cadrele didactice, cercetători și studenți pentru dezvoltarea unor instrumente computationale și de calcul analitic. În mod concret, proiectul va fi focalizat pe dezvoltarea unor soluții software educationale pentru simularea nanodispozitivelor și modelarea celulelor solare.

Prin dezvoltarea unei platforme online dedicata studiilor computationale în nanostructuri, este creata oportunitatea ca profesori, cercetători și studenți sa conlucreze în dezvoltarea instrumentelor computationale. Colaborarea dintre Universitatea din Bucuresti (UB) și Universitatea Reykjavik va aduce o contribuție semnificativa la dezvoltarea temelor legate de nanotehnologii. În cadrul proiectului, echipa UB va dezvolta instrumentele de simulare a transportului coerent în nanostructuri și va coordona activitățile de implementare a interfetei web. De asemenea, UB va asigura sprijin logistic pentru platforma online cu aplicații în nanotehnologie. Echipa RU va contribui cu experiența complementara pe o tematica ce include transport în nanofire, efecte termoelectrice și celule solare.

 

No mobilities have been conducted in the context of this project.

Pagina web a proiectului