2018: Inovația ȋn calculul digital pentru antreprenoriatul tehnologic

Promotorul proiectului: Universitatea Politehnica din Bucuresti

Codul proiectului: 18-COP-0012

Partener: Østfold University College

Proiectul urmărește îmbunătățirea calității pregătirii pentru studenții din programele de masterat în domeniile Inginerie și Management alături de Știința Calculatoarelor de la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, Universitatea POLITEHNICA din București.

Antreprenoriatul este recunoscut în zilele noastre ca forță motrice a unei economii de piață, iar antreprenoriatul bazat pe tehnologie tinde să devină un standard pentru noile întreprinderi din Europa și din întreaga lume. Tehnologia informației și comunicațiile deține o parte majoră a oricărei afaceri în zilele noastre și este fie factorul major, fie unul important în orice întreprindere bazată pe tehnologie. Proiectul abordează dezvoltarea în România a educației pentru antreprenoriat în tehnologia informației și a comunicațiilor, având ca scop creșterea dezvoltării de noi afaceri, bazate pe inovație și pe noile tehnologii. Obiectivele principale ale proiectului sunt introducerea a două noi subiecte, „Antreprenoriat în tehnologia informației și comunicațiilor” și „Inovarea bazată pe tehnologia informației și comunicațiilor”.

În timpul creării lor, materiale sunt pregătite pentru Hubul nostru antreprenorial și pentru site-ul web al proiectului și se efectuează cercetare comună cu partenerii norvegieni. Trei prelegeri scurte au fost susținute de profesorii din Norvegia în România, iar trei profesori români vor face vizite de 5 zile la Østfold University College (OUC). Opt mobilități de 30 de zile fiecare vor permite studenților români să efectueze cercetăre la OUC. Există o recunoaștere clară a necesității ridicării rolului universităților în ecosistemul antreprenorial românesc, iar proiectul vizează direct această țintă.

Acest proiect a suscitat interesul studenților noștri pentru antreprenoriat orientat către domeniul IT. Ei nu au putut efectua mobilitățile către OUC din cauza pandemiei cu Coronavirus, dar tocmai în ultima lună, echipa UMALO a fost premiată pentru cel mai bun plan de afaceri la faza națională a competiției JA România – Compania anului, iar startup-ul românesc Jobful, având-ul pe elevul nostru Mihai Cepoi ca fouder și CEO, a primit 250.000 de euro ca investiție pre-seed.

Website