2017: Proiect de mobilități SEE – Universitatea Politehnica din București

mai 4, 2020

Promotor de proiect: Universitatea Politehnica din București

Codul proiectului: EY-MPO-0073

Proiectul este în concordanță cu documentele strategice ale Universității POLITEHNICA din București (UPB) și ale Universității din Islanda (UoI), care încurajează schimbul de experiență pentru studenți și personal în acordurile de parteneriat. UoI este o instituție de învățământ progresivă, cunoscută pentru programele de cercetare și inovare. O universitate modernă, cu o dezvoltare rapidă, UoI oferă oportunități de studiu și cercetare în aproximativ 300 de programe care acoperă majoritatea domeniilor științifice: sociale, de sănătate, umaniste, educaționale, naturale și inginerești. UPB împărtășește cu UoI aceleași principii și abordări față de curricula de învățământ, dezvoltarea continuă a cercetării, susținerea cooperării internaționale, îmbunătățirea calității și transferul tehnic al cercetării. Astfel, scopul acestui proiect este acela de a reuni un grup divers de studenți și personal pentru a dezvolta noi idei și de a găsi soluții privind oportunități de dezvoltare profesională.Partenerul donator are o istorie pentru scrierea și coordonarea proiectelor complexe și poate împărtăși cunoștințele cu cercetătorii UPB. De asemenea, studenții din România ar putea beneficia de cursuri și alte activități de formare în Islanda. Pe de altă parte, Facultatea de Automatică și Calculatoare din UPB este renumită pentru abilitățile tehnice ale profesorilor și studenților. Prin urmare, UPB ar putea împărtăși aceste cunoștințe studenților și personalului din alte țări.

Succesul proiectului se bazează pe valori comune, planificare sistematică, revizuiri de performanță și puncte de vedere comune. Proiectul conectează profesori și studenți din ambele țări într-un schimb științific și multi-cultural urmărind să construiască baza noilor asociații academice și de cercetare și să realizeze mobilități interculturale, academice și științifice. Este o bună ocazie de a promova valori individuale și comune în ambele țări. De asemenea, ne propunem să creăm o legătură strânsă, scriind propuneri de proiecte împreună și cooperând la scară extinsă, în proiecte de cercetare de anvergură, în viitor.

Beneficiarii – studenți la licență, masteranzi, doctoranzi, profesori și membri ai personalului tehnic din UPB și UoI – au avut șansa de a învăța și de a trăi experiențe noi și de a adăuga un plus cunoștințelor lor.Cele două universități au apreciat schimbul de experiență și au pus bazele unor noir proiecte de cercetare și alte de cooperare.

Pagina web proiect

Persoana contact: Adina Dumitru

Email: adina.dumitru@upb.ro